Vyhledávání


Kontakt


605014351

E-mail: oshorm.sumperk@seznam.cz

Hasičský trojboj

28.09.2013 19:34

Odstartoval nový ročník Ligy mladých hasičů

 

    Chladné sobotní ráno 28. září, areál u cihelny v Novém Malíně, 18 hlídek mladších a 17 hlídek starších žáků – tak odstartoval letošní, již 22. ročník Ligy Mladých hasičů okresu Šumperk. Jak se již stalo tradicí, prvním kolem byl Hasičský trojboj, soutěž složená ze tří disciplín, a to střelby ze vzduchovky, uzlové štafety a běhu 60m překážek.

    Mladší kategorie začínala disciplínou 60m překážek. Tu ovládla hlídka Dolních Studének, které v součtu časů porazila druhý Nový Malín o necelou vteřinu, na třetím místě se umístila hlídka Hrabišína. Mezi jednotlivci byly v kategorii mladších dívek nejrychlejší Tereza Prokopová z Nového Malína (19,27), Veronika Hejlová z Troubelic (19,74) a Nikola Kvapilová z Hrabišína (20,27). Kategorii mladších chlapců ovládl Vojtěch Mikuš z Dolních Studének (17,69) před Markem Elšíkem z Lesnice (17,77) a Patrikem Souralem z Nového Malína (18,08).

    Další disciplínu, střelbu ze vzduchovky, nejlépe zvládla domácí hlídka Nového Malína, následovaná Dolními Studénkami a Bludovem. Na uzlové štafetě měli nejhbitější prsty členové hlídky z Nového Malína, skvěle zauzlovaly také hlídky Hrabišína a Dolních Studének. V celkovém pořadí si pak vítězství odnesla hlídka Nového Malína, na druhém místě skončila hlídka Dolních Studének, bronzové medaile pak putovaly do Hrabišína.

    Starší kategorie začínala soutěž na střelbě. Zde měly nejlépe seřízená mířidla hlídky z Trusovic a Bludova 2 a Lesnice, které nastřílely naprosto shodně! Na uzlové štafetě všem vypálila rybník hlídka z Kolšova, až za ní se seřadili favorité na celkové vítězství Trusovice a Bludov 2.

    O všem rozhodovaly rozběhy na 60m překážek. Ty v kategorii starších dívek suverénně ovládly děvčata z Bludova 1, když se za současnou mistryní republiky v této disciplíně, Lenkou Strouhalovou (14,26) seřadily její kolegyně Monika Sobotková (14,58) a Tereza Tylová (15,04). V kategorii starších chlapců nechal všechny soupeře za sebou s pohodlným náskokem Radomír Bureš z Dolních Studének (14,50), na druhém místě se umístil Matěj Tříska z Nového Malína (15,46), pro bronz si doběhl Antonín Pekr z Troubelic (16,26). V součtu časů zvítězila hlídka Bludova 1, druhé místo patřilo Dolním Studénkám a na třetím místě se umístilo družstvo Nového Malína. Celkově pak ve starší kategorii zvítězila hlídka Trusovic před tandemem hlídek z Bludova 2 a 1.

    Letošní ročník Ligy MH byl odstartován, družstva tedy opět začala sbírat body do celkového hodnocení. Dalším kolem této celoroční soutěže je populární Šumperský Soptík. Tato soutěž v bězích na 60m překážek se koná v sobotu 5. října 2013 od 9:00 hod. na tartanové dráze šumperského Tyršova stadionu. Každým rokem úroveň této soutěže stoupá, jedním z důkazů je i účast nejlepších běžců nejen z celé Moravy, včetně těch nejlepších z našeho okresu. Pro diváky, kteří se nemohou z různých důvodů této nejvýznamnější akce tohoto druhu v kraji zúčastnit, bude, jak se již stává samozřejmostí, opět připraven online přenos na hasičské televizi www.hasici150.tv.