Vyhledávání


Kontakt


605014351

E-mail: oshorm.sumperk@seznam.cz

Šumperský Soptík

05.10.2013 19:59

Šumperský Soptík 2013

 

    Dne 5. 10. 2013 proběhl na šumperském Tyršově stadionu již 15. ročník Šumperského Soptíka, běhu na 60m překážek. Na start se letos postavilo 422 závodníků v pěti kategoriích, přípravka do 8 let, mladší dívky, mladší chlapci, starší dívky a starší chlapci. O tom, že tato soutěž se stává stále více populární svědčí i fakt, že jsme letos poprvé mohli v Šumperku přivítat i dvě družstva ze Slovenska.

    Vzhledem k velkému počtu závodníků postupuje do druhého kola 30 nejlepších z kola prvního v každé kategorii. Nejlepší časy 4 závodníků z jednoho pětičlenného družstva se z prvního kola sčítají a započítávají se do hodnocení družstev. Družstvům okresu Šumperk se tato soutěž započítávala do hodnocení Ligy mladých hasičů.

    V kategorii přípravka závodilo 94 závodníků. Nejúspěšnějším běžcem v této kategorii byl Vít Vymazal z Morkovic, druhý skončil Lukáš Stolař z Ostravy-Třebovic a pro třetí místo si doběhl Ondřej Hanák z Nové Hradečné. Ze zástupců našeho okresu si nejlépe vedl celkově pátý Tomáš Růžička z Dolních Studének, pro druhé místo v okrese si doběhl Ondřej Jašek a třetí místo obsadila Vendula Jílková, oba z Bludova.   

    V mladších dívkách, kde své síly změřilo 45 závodnic, si nejlépe vedla Nikol Svobodová z Výčap, pro druhé místo si doběhla Kateřina Lipková z Nové Hradečné a bronz si odvezla Klára Kociánová z Jarcové. Ze šumperských závodnic se nejlépe umístila na celkovém 5. místě Nikola Kvapilová z Hrabišína, druhá z okresu skončila Tereza Vaňková z Nového Malína a pro třetí místo v okrese si doběhla Adéla Hanáková z Hrabišína.

    V kategorii mladších chlapců startovalo 72 závodníků. Zde všem vypálil rybník Vojtěch Lejska z Prostřední Bečvy, druhé a třetí místo vybojovali zástupci Oznice Martin Holčák a Vojtěch Motalík. Až na celkovém 4. místě se umístil první zástupce šumperského okresu, Vojtěch Mikuš z Dolních Studének. Na druhém místě se umístil David Míšek z Olšan a pro bronz si doběhl Matěj Kökörčin z Dolních Studének.

    V mladší kategorii bylo prezentováno 24 družstev. Nejcennější kovy putovaly doVýčap, pohár za druhé místo putoval do Oznice a až na celkovém třetím místě se umístil šumperský zástupce, družstvo Dolních Studének.

    V kategorii starších dívek, kde bylo prezentováno 108 závodnic, si pro vítězství doběhla Kamila Krejčí z Morkovic, na druhém místě se umístila Karolína Kožená z Čeperky a bronz si odvezla Vendula Nováková z Kamence u Poličky. Mezi zástupkyněmi našeho okresu se nejlépe vedlo až celkově šesté Lence Strouhalové z Bludova. Na druhém místě se v okrese umístila Sabina Nezvalová z Lesnice a třetí místo obsadila Hana Žaitliková z Rapotína.

    V kategorii starších chlapců se na start postavilo 104 závodníků. Z nich se s tratí nejlépe popasoval Michal Lejska z Prostřední Bečvy. Na druhém místě se umístil Daniel Faix z Gerlachova a na bronzový stupínek vystoupil další slovenský zástupce, Róbert Fris ze Spišské Nové Vsi. Ze šumperáků se nejlépe vedlo celkově čtvrtému Radomíru Burešovi z Dolních Studének, na druhém místě v okrese se umístil Pavel Weidinger z Bludova a pro třetí místo si doběhl Matěj Ostravský z Nového Malína.

    Ve starší kategorii bylo prezentováno 23 družstev. V součtu časů si vítězství odvezlo družstvo Kamence u Poličky, druhé místo si odvezli závodníci z Čeperky a na třetím místě se umístilo družstvo Jarcové. Nejlepším zástupcem okresu Šumperk se stalo družstvo Bludova. 

    Jubilejní 15. ročník Šumperského Soptíka je tak minulostí, nezbývá než opět poděkovat šumperské odborné radě mládeže za zorganizování nádherné soutěže, všem sponzorům za hodnotné ceny, vedoucím a závodníkům za předvedené výkony. O propagaci soutěže se i letos postarala hasičská internetová televize www.firetv.cz, která ze soutěže vysílala online přímý přenos. Nezbývá tedy, než se těšit na další ročník této, již „mezinárodní“ soutěže.