Vyhledávání


Kontakt


605014351

E-mail: oshorm.sumperk@seznam.cz

Závod požárnické všestrannosti

19.10.2013 19:55

Závod požárnické všestrannosti

 

    V sobotu 19. října byl v Hrabové odstartován nový ročník celostátní hry Plamen v okrese Šumperk, jak jinak než závodem požárnické všestrannosti. Na startu bylo prezentováno 19 hlídek mladších a 18 hlídek starších žáků, na ty čekala trať dlouhá 2 km pro mladší a 3km pro starší kategorii. Na trati bylo nachystáno klasických šest stanovišť: střelba ze vzduchovky, překonání překážky po laně, základy topografie, základy zdravovědy, požární ochrana a uzlování.

    O vyrovnanosti hlídek mladší kategorie svědčí i to, že výsledné časy prvních pěti družstev byly srovnány ve třech minutách. Nejlépe se v mladší kategorii s nástrahami tratě vypořádala hlídka z Hrabišína. O necelou minutu za ní skončila hlídka Nového Malína, o půlminutku horšího času dosáhla hlídka z Dolních Studének.

    Své kvality ve starší kategorii potvrdil favorit na vítězství, Bludov. Mezi jeho družstva se dokázalo vklínit pouze družstvo Nového Malína na druhém místě. Pro první místo si doběhla hlídka Bludova „A“, která nenašla přemožitele jak běžecky, tak ani na stanovištích. Družstvo Bludova B skončilo na třetím místě.

   Nádherné podzimní počasí, skvěle nachystaná trať, 37 soutěžících hlídek, to vše vytvořilo perfektní kulisu této soutěže. Podzimní část celostátní hry Plamen mají mladí hasiči tedy za sebou, další části této soutěže s totiž konají až v jarních měsících. Poslední soutěží, kde se letos závodníci potkají je 3. kolo Ligy mladých hasičů okresu Šumperk, štafeta 8 x 50m, která se koná 7. prosince v kulturním domě v Hrabišíně.